Λάθη στην κατοχύρωση domain

Κατοχύρωση domain για βέλτιστα αποτελέσματα SEO?

Όταν έχουμε μια καλή ιδέα και αποφασίσουμε να κατασκευάσουμε μια ιστοσελίδα , το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε ένα domain name. Το domain name είναι η διεύθυνση που προσδιορίζει το όνομα μιας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο και ως εκ τούτου θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην κάνουμε τα κοινά λάθη που οι περισσότεροι αρχάριοι συνήθως κάνουν. Τα συνηθέστερα λάθη που γίνονται κατά την κατοχύρωση domain είναι τα παρακάτω

Μέγεθος domain name

Το ιδανικό domain name πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο. Όσο λιγότεροι χαρακτήρες τόσο καλύτερο.. Πάρα πολλοί κάνουν το λάθος να κατοχυρώνουν ένα domain name που είναι πολύ μεγάλο μόνο και μόνο επειδή θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πλήρες όνομα της επιχείρησης ως domain name τους ή γιατί θέλουν να συμπεριλάβουν αρκετές λέξεις κλειδιά. Νομίζουν ότι το domain είναι εμπορικό σήμα.. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα ενός μεγάλου domain  είναι ότι τα μεγάλα domain names δεν τα θυμούνται εύκολα οι επισκέπτες ή τα κάνουν λάθος όταν τα πληκτρολογούν.  Το βέλτιστο είναι να προχωρήσουμε σε κατοχύρωση domain name που θα συμπεριλαμβάνει το branding της επιτήρησης μας και λέξεις κλειδιά (keywords), ακόμη και αν αυτό σημαίνει να συμπτύξουμε το όνομα της επιχείρησής μας.

Σύμβολα σε domains

Η παύλες δεν έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε επίπεδο SEO, ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να θυμούνται να πληκτρολογήσουν την παύλα στη γραμμή διευθύνσεων. Οι περισσότεροι χρήστες θα πληκτρολογήσουν το domain name, χωρίς την παύλα την επόμενη φορά που θα θελήσουν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα ή το blog μας και θα καταλήξουν έτσι σε μια άλλη ιστοσελίδα. Συνεπώς καλό θα ήταν η επιλογή domain χωρίς παύλες..

Σχετικότητα domain

Είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι έχουμε επιλέξει ένα domain name που είναι σχετικό με το θέμα της ιστοσελίδας μας . Δεν πρέπει να έχει καμία ασάφεια, γιατί μπορεί να στείλουμε απλά ένα λάθος μήνυμα.

Λάθος κατάληξη domain

Υπάρχουν πολλές προεκτάσεις domain name που μπορούμε να επιλέξουμε π.χ., .com.au, .com, .org, .info, κλπ. Όλες αυτές οι προεκτάσεις έχουν τις δικές τους χρήσεις και σημασίες. Για παράδειγμα, το .com προορίζεται για εμπορικούς σκοπούς, ενώ το .org θα χρησιμοποιηθεί για φιλανθρωπικές οργανώσεις και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Οι επισκέπτες μπορούν να μαντέψουν το είδος της ιστοσελίδας πριν ολοκληρωθεί η φόρτωση της μόνο βλέποντας την επέκταση τομέα. Μπορούμε να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες από το μητρώο καταχώρισης του domain μας για να χρησιμοποιήσουμε την καλύτερη επέκταση για το είδος της ιστοσελίδας μας.

Ένα καλό domain name είναι ένα εξαιρετικός παράγοντας στην επιτυχία ή όχι της ιστοσελίδας μας. Στην πραγματικότητα, η επιχείρησή μας μπορεί να αποδειχτεί είτε επιτυχής είτε όχι με βάση την επιλογή domain name. Θα πρέπει ως εκ τούτου να πάρει κάποιο χρόνο για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουμε κάνει τα κοινά λάθη στο domain name που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο είναι και η φιλοξενία ιστοσελίδων που στην Hostsun θα βρείτε στις καλύτερες τιμές της αγοράς.